TRENDER INOM KONTOR

3 kontorstrender ni måste följa 2023 – och hur ni förverkligar dem

Ergonomi och hälsa går före design

Designen är självklart en viktig detalj, inte minst för företagets image, men bör inte prioriteras före ergonomi – inte ens om man vill följa de senaste trenderna.

 

Av erfarenhet vet vi att friska och glada medarbetare är nyckeln till framgångsrika företag. Ledorden för en bra arbetsmiljö är ergonomi och hälsa. Se därför till att ha en ergonomisk arbetsplats.

Hur ska en ergonomisk arbetsplats se ut?

En ergonomisk arbetsplats har ergonomiska kontorsmöbler, som är bra för kroppen och som minskar belastningen. Kontorsmöblerna ni måste ha för att få en ergonomisk arbetsplats är:

Skrivbord som är höj- och sänkbara

Vi sitter still alldeles för mycket och stillasittande är väldigt farligt i längden, därför måste medarbetarna ha möjlighet att variera sin arbetsposition. Med höj- och sänkbara skrivbord är det enkelt att växla mellan att stå och sitta.

Ergonomiska kontorsstolar

De stunder man sitter ner och arbetar är det viktigt att man sitter i en ergonomisk kontorsstol som ger kroppen stöd på rätt ställen. Men vilka funktioner ska en ergonomisk kontorsstol ha egentligen?

Ljudabsorbenter

Även ljudnivån är avgörande för att få en ergonomisk arbetsplats. Genom att använda olika typer av ljudabsorbenter (t.ex. bordsskärmar) kan ni enkelt hålla en normal ljudnivå på kontoret.

Moderna kontor är öppna – och aktivitetsbaserade

Skapa ett mer framgångsrikt arbetsklimat med öppna ytor och fler valmöjligheter, där de anställda själva väljer vart de vill arbeta.

 

Några av fördelarna med öppna- och aktivitetsbaserade kontor är nöjdare, produktivare och aktivare medarbetare, som har enklare att samarbeta.

Hur inreder man ett kontor för både enskilt arbete – och arbete i grupp?

Skapa ytor för olika typer av arbete och använd ljudabsorbenter, dels för att dämpa ljudnivån, dels för att skärma av öppna ytor. Dela in kontoret i 4 aktivitetsområden:

1. Kommunikation

Kontoret behöver områden som används till olika typer av kommunikation, t.ex. en avskild plats där man kan hålla möten eller utbildning.

2. Koncentration

Brukar vara enskilda rum dit medarbetarna har enkelt att koncentrera sig och kan gå för att arbeta ostört – antingen ensamma eller tillsammans.

3. Samarbete

Ytor som skapats för att främja samarbete, t.ex. mer avskilda platser dit flera personer kan gå för att arbeta med gemensamma projekt.

4. Avkoppling

Avskilda, gärna slutna platser dit medarbetarna kan gå för att koppla av eller för att reflektera, t.ex. en soffa i fikarummet.

Våga sätta färg på tillvaron

Nu är det slut på sterila kontor och arbetsplatser i gråskala. Färgtrenderna för 2023 är en mix av djärva, intensiva och sköna färger som är varandras motsatser på färgpaletten.

Kalla toner av blå, orange och grön, som bryts av med ljusa och fräscha detaljer är det som gäller.

Hur väljer man rätt färg till kontoret 2023?

Att välja färg till kontoret innebär så mycket mer än att bara hitta en färg som är snygg, det gäller också att välja rätt färg, då olika färger har olika effekt. Förvirrande? Vi reder ut allt här!

Blå

Blå är den ultimata färgen när det kommer till kontorsinredning, så därför kan ni kanske förstå vårt lyckorus över att blå är med på tapeten för färgtrender 2023.

Blå har en rogivande effekt, sprider fokus och lugn samtidigt som den lindrar stress och spänningar – alltså det perfekta valet för arbetsplatsen eller konferensrummet!

Orange

Orange är den kanske hetaste färgen för 2023. Perfekt tycker vi, eftersom det är en bra inredningsfärg för kontor och arbetsplatser.

Orange är en färg som sprider energi och stimulerar aktivitet – men kan upplevas som stressande, så var lite försiktig. Använd orange på inredningsdetaljer eller i rum där man vistas kortare stunder, t.ex. lunchrummet.

Grön

Även grön har blivit en riktigt trendig färg 2023, som också lämpar sig väldigt bra när det kommer till kontorsinredning.

Den gröna färgen upplevs som harmonisk och har precis som blått en lugnande effekt, som får oss att gå ner i varv – Så visst har talesättet grönt är skönt sin poäng. Grönt passar bra på såväl inredningsdetaljer (t.ex. på växter) som på väggfärg.

TILLFÄLLIGT ERBJUDANDE

FRI FRAKT

I HELA SVERIGE